ESCOLTEM EL PATI A BTV

ESCOLTEM EL PATI A BTV enero 2016 from Escoltemelpati on Vimeo.

“L’Escola Jujol de Gràcia estrena el pati ideal gràcies a un procés participatiu”, per Aitana Molina / Neus Valls

Alumnes, famílies i professors de l’Escola Josep Maria Jujol de la Vila de Gràcia han estat durant un any imaginant el pati que volien. Un cop fet realitat, han rebut el premi Participa a l’Escola pel projecte. Aquest guardó els permetrà continuar treballant per millorar les instal·lacions.

Després d’un curs treballant en el disseny i la construcció del pati del centre, a l’Escola Josep Maria Jujol de la Vila de Gràcia ja s’hi pot veure el resultat final. S’hi han instal·lat panells sonoreductors, dins del programa de reducció de sorolls de l’Ajuntament de Barcelona (‘Sssplau‘), i banderoles de feltre per reduir l’impacte acústic.

Els problemes de soroll van ser precisament l’origen del projecte ‘Escoltem el pati‘. La cobertura d’aquest espai de l’escola, que forma part de l’edifici que l’arquitecte Jujol va idear com a fàbrica, fa que el so reverberi. Ara, amb els nous elements han disminuït les molèsties.

A més, també s’han construït altres espais. El pati s’ha convertit en un espai de jocs, amb un rocòdrom, una gran pissarra, jocs a terra, unes grades per descansar i un hort vertical. El projecte, però, no ha acabat i gràcies al premi que han rebut podran continuar-lo. Durant aquest curs es treballarà el programa ‘Plantem el pati’ per fer l’espai més verd amb espècies vegetals. Més endavant, tocarà pintar-lo. Amb aquestes dues iniciatives el pati quedarà enllestit, després d’un projecte en què ha participat tota la comunitat educativa de l’Escola Josep Maria Jujol.

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/01/19/escola-jujol-gracia-pati-proces-participatiu/

Anuncis