Refugios festivos

Para el Sábado 27, al mismo tiempo que estemos trabajando en la pintada colectiva del mural, desde El Globus Vermell han preparado un taller de creación en el que podrá participar toda la comunidad educativa del Jujol.

“Les festivitats de la majoria de cultures del món sempre han estat vinculades a l’ús del color. Les explosions de color són sinònim de celebració i d’alegria i són clarament presents des de les garlandes de les festes majors de pobles i ciutats del mediterrani, com són les festes Gràcia de Barcelona, fins als pigments utilitzats al Holi Festival celebrat a països com l’Índia. Aquest fet deixa palès l’anhel de celebració que ve intrínsec en la condició humana i que va més enllà de les distàncies físiques i culturals. Un altre tret comú és l’entorn on tenen lloc aquestes celebracions, l’espai públic, i, en concret, les places. Un lloc dissenyat per acollir reunions i trobades, propietat de tota la ciutadania i que facilita, en definitiva, l’acte de celebrar.

La placeta de la Riera de Sant Miquel, tot i tractar-se d’un espai residual generat per la variació en les alineacions de façana, ha obtingut el caràcter de “plaça” i en ella s’hi han col·locat elements de mobiliari que li atorguen aquest significat (bancs, font, arbrat, etc). L’ús que se’n fa en el dia a dia també és clarament el d’una plaça. Els infants hi juguen al sortir de l’escola, els vianants hi passegen el gos, seuen al banc a llegir el diari i, etc.”

El taller tiene por objetivo generar artefactos festivos, tipo “refugio”, con elementos reciclados y naturales. A partir de ramas, cuerdas, telas de colores, etc., se montarán estructuras para colgar. La actividad se realizará en forma continua durante la mañana, de manera que cada participante podrá sumarse cuando quiera, construir su propio artefacto o colaborar en los que otras personas estén trabajando.

NECESITAMOS TELAS DE DIFERENTES COLORES Y ESTAMPADOS

(SÁBANAS VIEJAS, CORTINAS, ETC.)

Como tendremos que cortarlas, mejor que no sean telas muy elásticas ni toallas.

En el vestíbulo del cole habrá instalados contenedores para que puedan ir dejando las telas.

Gracias!!!